Відкриваємо Бібліотечну Скриньку цікавинок в книжковому світі.

Зверніть увагу!!!!!
Відкриваємо Бібліотечну Скриньку цікавинок в книжковому світі.

Наближаються зимові канікули – чудова пора для веселих зустрічей з друзями, занять улюбленими справами, новорічних святкувань в родинному колі, а ще для проведення часу з цікавою книгою.

10 українських видавництв діляться своїми дитячими та підлітковими новинками. Вас чекають комікси, пригодницька та історична література. Бажаємо приємного спілкування з літературними героями.


У давній давнині були створіння…


Вік: 10-15 років.
Автор: Кіяш Монсеф.
Опис: "У давній давнині…" – так починалися історії, які тато розповідав маленькій Маржан. Однак дорослішання виявилося зовсім не таким казковим, як історії дитинства: уже в 15 років, після загибелі батька, Маржан вимушена балансувати між успішним завершенням школи, друзями та керуванням ветеринарною клінікою. Нові події не дають їй оговтатися: дівчинка дізнається шокуючу правду про те, ким насправді був її батько, а також відкриває для себе нову реальність із фантастичними істотами.

Жорж

Дилогія "Сел і Ґабі ламають всесвіт" і "Сел і Ґабі лагодять всесвіт"

Вік: 10+ років.
Автор: Карлос Ернандес.
Опис: Села викликали до кабінету директорки! Він поклав у шафку місцевого задираки Ясмані сиру курку. Хоча насправді цього ніхто не бачив, а всі сліди "злочину" зникли. Може, розгадка в тому, що Сел – професійний фокусник? Про це ніхто не здогадується, окрім Ґабі – президентки учнівської ради, редакторки шкільної газети і адвокатки Ясмані, яка примчала захищати свого підопічного. Коли дівчина дізнається, що новачок здатен на значно більші трюки, ніж сира курка в шафці, то стає його напарницею. От тільки є одна проблема: їхні маніпуляції з часом і простором можуть мати ну дуже небезпечний "побічний ефект".

"Гонець Бурі" і "Хранитель Вогню"


Вік: 10+ років.
Автор: Дж. С. Сервантес.
Опис: Зейн Обіспо – 13-річний підліток, що мешкає в пустелі Нью-Мексико і зовсім не має друзів серед однолітків. Тому що коли в тебе одна нога коротша за іншу, то в школі отримуєш нові образливі прізвиська, а не пропозиції дружби. Його найулюбленіший майданчик для ігор – заснулий вулкан за його будинком. Саме там однієї ночі і стається авіатроща, після якої у житті Зейна все перевертається догори дриґом. На порозі його дому з’являється загадкова дівчина на ім’я Брукс, яка стверджує, що магія, монстри та маянські боги насправді існують.

Гав’яз Пеппер — пес-привид. Останній цирковий тигр

Вік: 7-10 років.
Автор: Клер Баркер.
Опис: У старовинному маєтку Старкрос після багатьох років сну і забуття нарешті завирувало море капелюхів. Господаря будинку, лорда Пеппера, осяяла геніальна ідея. Ну а втілювати її в життя доведеться Гав’язу та його примарним друзям. А ще до Старкросу завітає найкращий цирк у світі. Під його куполом на команду Організації Об’єднаних Привидів чекає не тільки яскраве шоу, але й справжня детективна пригода.

Гав’яз Пеппер — пес-привид. Місяцівна


Вік
: 7-10 років.
Автор: Клер Баркер.
Опис: Старкрос-хол – особливе місце. Тут навіть небо над головою інакше! А будь-якої миті може повіяти вітер пригод і привести неочікуваних гостей. Як-от неймовірну примарну красуню Місяцівну. Заради нової подруги Гавчик та його вірні товариші з Організації Об’єднаних Привидів готові і зірку з неба дістати, і влаштувати справжній астрономічний бенкет, і навіть кинути виклик небезпечному розбійнику-духу.

Гав’яз Пеппер — пес-привид. Срібний Фантом

Вік: 7-10 років.
Автор: Клер Баркер.
Опис: На території старовинного маєтку знімають телешоу! Разом із телевізійниками до Гавчика Пеппера та Організації Об’єднаних Привидів завітав несподіваний гість. На легендарному "Срібному Фантомі" прилетів справжній ас у витівках та розвагах – лорд Вільям Пеппер. Та поки ООП бешкетує і радіє можливості взяти участь в улюбленій телепрограмі, хтось тихцем нишпорить будинком.

Гав’яз Пеппер — пес-привид. Кролик на ім’я Бажайко

Вік: 7-10 років.
Автор: Клер Баркер.
Опис: Гавчик Пеппер та решта Улюбленців-привидів Старкросу трохи засумували взимку без пригод і тепла. Аж тут… Абракадабра! У будинку з’являється справжній циліндр фокусника, та ще й з чарівно-капелюховим кроликом. Пухнастий гість на ім’я Бажайко насправді завітав до Старкросу в дуже важливій справі – він має знайти останнього представника родини фокусників, хлопчика на ім’я Ернест. Звісно, що це завдання до снаги тільки Організації Об’єднаних Привидів.

Кеди в небі

Вік: 12-15 років.
Автор: Віталіна Макарик.
Опис: У житті 8-класниці Лесі настав час справжніх випробувань, боротьби з болем, образами і новими викликами. Але все може змінитися в одну мить. Червоні кеди – маленький секрет, стіна сили, за якою вразлива підлітка відкриває у собі нове вміння – долати шлях без остраху і вагань.

Любов, Америка і світло


Вік
: 12-15 років.
Автор: Наталія Ясіновська.
Опис: Минуло 2 роки, відтоді як Олесина мама повернулася з Америки, а Олесин учитель і друг поїхав туди вчитися. Тепер і Олеся наважилася на пригоду – вона на цілий рік їде у Штати. Як прийме її нова родина? Чи знайде вона друзів, а може, й кохання? Чи побачиться там з Ігорем? Поки Олеся відкриває для себе Америку і нову себе, в Україні починається війна…


Отамани


Вік
: 9-12 років.
Автор: Володимир Тиліщак.
Опис: Хто такі отамани і чим вони схожі на нинішніх захисників? Як українські повстанці боролися із загарбниками сто років тому і коли завершилося це протистояння? Жінка-отаманка – реальність чи легенда? Ця книжка допоможе сформувати початкові уявлення про часи Української Народної Республіки та перших визвольних змагань, а також познайомить із повстанським рухом і видатними отаманами та їхніми звитягами.

Парасоля
Ці яблука вигадав геній!


Вік
: 3-8 років.
Автор: Оксана Лущевська.
Опис: Історія про те, як дитяче захоплення стало справою всього життя та переросло у винахід. Вона познайомить маленьких читайликів із найбагатшою помологічною колекцією у Європі та відкриє їм визначного українського науковця-садівника Левка Симиренка.




Коментарі