В бібліотеці ЮНЕСКО в Парижі зʼявилася українська книжкова поличка

 


В бібліотеці ЮНЕСКО в Парижі зʼявилася українська книжкова поличка. Офіційне відкриття відвідала перша леді України Олена Зеленська, яка передала до бібліотеки українські сучасні видання.


"Проєкт не лише зберігає наше слово, а й підсилює його, щоб про українців знали не тільки з новин, а й з глибоких якісних текстів, досліджень, творів. Можливо, фізично культура не може зупинити ракети. Але поки в народу є його мова, його література, його правдива історія, відображена в цій літературі, його мистецтво й звичаї, цей народ вистоїть. Ми вже це робимо", – наголосила Зеленська

У Швеції забули зачинити бібліотеку на вихідні й випадково провели цікавий експеримент

Цікава історія сталася з однією з бібліотек у шведському місті Ґетеборг. У суботу, 4 листопада, по всій країні святкували День всіх святих. Робітники бібліотеки мали у цей день зробити вихідний та закрити приміщення для відвідування, але забули замкнути двері, передає TheMayor. Тому приміщення простояло всі вихідні відчиненим. Цікаво, що за ці дні з бібліотеки нічого не зникло, при тому, що люди заходили всередину.

Чому так сталося

Як виявилося, більшість процесів у бібліотеці автоматизовані. Зазвичай будівля доступна у суботу, тому відвідувачі майже не помітили різниці. Під час святкових вихідних бібліотеку відвідали понад 400 людей, які зареєстрували 254 книжок, які взяли з собою.

Операційна директорка Анна Карін Ельф розповіла місцевій радіостанції, що вони отримали повідомлення про помилку у системі та пішли подивитися, що ж трапилося.

На її подив, у бібліотеці, попри вихідний, було багато людей. Вони, як і завжди, читали газети, користувалися громадськими комп'ютерами, а дехто навіть прийшов цілою родиною до сімейного кутка.

Цікаво, що через автоматизацію головних процесів, люди навіть не помітили відсутності співробітників.





Коментарі