Музей Маленького Принца

Музей Маленького Принца



   Хто не читав казку відомого французького письменника і льотчика Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц»? Ця зворушлива і мудра книга, яка розповідає про дружбу і кохання, обов'язок і вірності, однаково улюблена дорослими і дітьми. Мільйони людей разом з Маленьким принцом осягають, що означає справжня Дружба, Любов, і Вірність. Вчаться бути відповідальними за тих, кого приручили, бачити головне Серцем і чути, як сміються Зірки.
  Не випадково цього улюбленого літературного героя створений музей, але не у Франції - батьківщині письменника, а в Японії.



    У 70 км від Токіо, в невеликому курортному містечку Хаконе знаходиться саме французьке місце у всій Японії - Музей Маленького Принца, який працює тут вже понад 20 років. Герой роману настільки полюбився японцям, що вони вирішили створити острівець довоєнного Провансу у себе в країні і приурочили відкриття комплексу до 100-річчя автора - в 1999 році.


    Відвідувачі потрапляють в світ довоєнного Парижа - навколо красуються написи французькою мовою, французькі будиночки і французькі булочні з приголомшливою випічкою. Каплиця у дворі і головні ворота музею стилізовані під садибу Сен-Моріс де-Реманс, де пройшло дитинство Антуана де Сент-Екзюпері.


  

 Біля входу гостей зустрічає фонтан у вигляді Маленького Принца на його планеті.



















  
На території музею, який займає площу 10 тис. Кв. метрів, скульптур головного героя кілька, а в прилеглому парку є й інші герої казки.

    



Ще на території комплексу побудували сувенірні магазини і стовпи з покажчиками. Навіть каналізаційні люки прикрашені ілюстраціями «Маленького принца», а під час дощу відвідувачам видають парасольки з логотипом музею.

   У залах музею - експозиція, присвячена письменникові: його справжні речі, рукописи, фотографії ... На другому поверсі - видання «Маленького принца» на різних мовах. У маленькому кінотеатрі на 10-метровому екрані можна переглянути ролик про життя автора та історію створення його знаменитої казки.

 




  Тут же розташовується театр з інтер'єром у вигляді пустельній планети, як описано в творі. Актори із задоволенням грають казкових персонажів і знайомлять гостей музею з життям Маленького принца, правда, розповідь ведеться тільки на японській мові.


Автор: Марина Саричева









Коментарі