Приготування вівсяної каші за книжковими порадами

Приготування вівсяної каші за книжковими порадами

Дуже прикро, що карантин та «несподівані» канікули затягнулися. За вікном сонячно і тепло, і всім так хочеться зустрітися з друзями та поспілкуватися не по телефону чи SKYPE. Потерпіть ще трохи, все мине. Не треба нудьгувати! Шкільна бібліотека пропонує прочитати збірник оповідань Артура Конан Дойля «Нотатки Шерлока Холмса» або одну з книжок серії творів Туве Янсон «Крана Мумі – тролів». Чому саме їх? А тому що 10 квітня День вівсянки! Так, так! День звичайнісенької вівсяної каші! Виявляється, є такий у календарі!
А у багатьох вівсянка незмінно асоціюється саме з Шерлоком Холмсом: вівсяною кашею регулярно годував на сніданок свого великого сищика Артур Конан Дойль. «Вівсянка, сер» – цю класичну фразу англійського ранку пам’ятають, мабуть, всі. Вівсянка вважається визнаною англійською стравою, національною особливістю. Хоча народилось це свято в Америці штаті Південна Кароліна в місті Сент-Джордж. Один із менеджерів місцевого супермаркету помітив, що саме в цьому містечку мешканці чомусь з особливою пошаною відносяться до вівсяної каші. Її більше всього купують, більше всього їдять. А чи знаєте ви, що є Всесвітній фестиваль вівсянки, який проводиться щорічно другої п’ятниці квітня? А що на фестивалі можна взяти участь в змаганнях на швидкість поїдання вівсянки? Або просто повалятися в цій чудовій каші? Все це так!

Вважав корисною вівсяну кашу і Мумі – тато, один з героїв дитячих книг про Країну Мумі – тролів фінської письменниці Туве Янссон Вівсянку частенько подавала на обід своїм діткам згідно з рецептами своєї куховарської книги Мумі – мама, яка вміла смачно нагодувати свою сім'ю і гостей. До речі, деякі з представлених у книзі рецептів настільки прості, що дітки цілком зможуть зайнятися приготуванням самі. В інших же випадках потрібна мамина участь. Запрошуємо прочитати ці книги з батьками, а потім приготувати щось смачненьке на кухні разом. Є в книзі і рецепт приготування смачної вівсяної каші.
А ще ця каша дуже корисна! Не вірите? І даремно! Про чудодійні властивості вівса люди знали ще за часів Київської Русі. Тоді вівсяне зерно не молотили, а товкли. З толокна випікали хліб або додавали в квас. Вівсянку люблять і вживають тибетські монахи.
Про найцінніший злак та 10 причин їсти вівсянку на сніданок читайте за посиланням:
https://znaj.ua/society/najcinnishyj-zlak-10-prychyn-yisty-vivsyanku-na-snidanok
Запрошуємо прочитати цікаву серію книжок Туве Янсон «Крана Мумі – тролів» за посиланням https://knigogid.ru/books/311407-krana-mum-trolv-kniga-persha/toread,
також подивитися мультфільми по мотивам книг Туве Янсон: https://www.youtube.com/watch?v=nYwnu0A2Aoc
Каланчацька бібліотека для дітей бажає всім приємно поспілкуватися з чудовими та цікавими книгами, полюбити вівсяну кашу та бути здоровими та дужими. Залишайтеся вдома та з користю використовуйте свій вільний час, наші дорогі читачі!

Коментарі