Ігри патріотів Херсонщини 2018


Ігри патріотів Херсонщини 2018

18 жовтня 2018 року в Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ст №55 Херсонської міської ради відбувся другий тур щорічного обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини» Корабельного райому міста, у якому взяли участь діти-переможці І туру - читачі шкільних бібліотек. Змагання цієї групи учасників організували управління освіти Херсонської міської ради, методичний кабінет при управлінні освіти та бібліотечні працівники закладів загальної середньої освіти міста за підтримки Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Фіналісти міського етапу інтелектуального турніру продемонстрували глибокі знання природи, історії, літератури і культури рідного краю, довівши таким чином, що організатори турніру вході його проведення досягають поставленої мети - сприяння патріотичному вихованню учнів та поширенню краєзнавчих знань про Херсон і Херсонщину.

Участь у обласному турнірі брали учні 4-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів усієї Херсонської області, змагаючись за звання кращого знавця рідного краю у спеціалізованих дитячих, публічних та шкільних бібліотеках, зокрема й у шкільних бібліотеках Херсона.

На першому етапі змагання учасників проводились за ігровими картами, розробленими фахівцями бібліотеки імені Дніпрової Чайки:

- для учнів 4-5 класів - «У пошуках знайомих незнайомців (тваринний світ Херсонщини)», «Зелене диво Херсонщини (рослинний світ рідного краю)»;

- для учнів 6-7 класів – «Херсонські ерудит-мандри (пам’ятники та пам’ятні місця, топоніміка краю)», «Лицарі Таврійського краю (козацька доба в історії Херсонщини)»;

- для учнів 8-9 класів – «Літературний круїз (письменники Херсонщини)», «Етнічний калейдоскоп Херсонщини», «Мистецька палітра Херсонщини».

Формою змагання серед школярів міста у ІІ турі стало тестування, за результатами якого компетентні журі визначили переможців у кожній віковій категорії у всіх трьох районах міста. Переможці, котрі посіли І місця, візьмуть участь 20 листопада у обласному фіналі турніру.

- у Корабельному районі:
Молодша вікова група
І - Ковальчук Артем, учень 5-А класу гімназії №1
ІІ - Скрипка Катерина, учениця 5-Б класу ЗЗСО №51
ІІІ - Петренчук Софія, учениця 5-А класу ЗЗСО №55

Середня вікова група
І - Каверзнев Тимур, учень 6-А класу ЗЗСО №51
ІІ - Островерх Максим, учень 7-А класу гімназії №1
ІІІ - Беспалова Ярослава, учениця 7-В класу ЗЗСО №46

Старша вікова група 
І - Маркова Єлізавета, учениця 9-А класу ЗЗСО гімназії №1
ІІ - Музика Ілля, учень 8-В класу ЗЗСО №55
ІІІ - Смирнов Дмитро, учень 8-Б класу гімназії №3


Змагання краєзнавців-ерудитів супроводжувалось виступами творчих колективів шкіл, на базі яких проводились районні змагання на кращого знавця Таврійського краю.

Ми вітаємо наших переможців Петренчук Софію і Музику Іллю і бажаємо їм подальших успіхів.





Коментарі