Практикум у "Школі каталогізатора"




Практикум у "Школі каталогізатора"

23 листопада 2017 року в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулось друге заняття за програмою «Школи каталогізатора», на якому розглядались питання впровадження УДК в роботу шкільної бібліотеки.

На занятті були присутні колеги з навчальних закладів: гімназії №1, НВК №15, ЗОШ № 57, 26, 35, 36, 44, 45, 46, 53, 54, 55, ЦОМ, ФТЛ, а також Школи гуманітарної праці.

Завідуюча відділом бібліотечного прогнозування та інновацій презентувала нові видання Книжкової палати України, а саме - «Таблицю зіставлення індексів УДК і ББК» і «Таблицю зіставлення індексів ББК і УДК»; розглядались спірні питання систематизації за УДК і були прийняті методичні рішення, для того щоб в усіх школах міста була однакова система індексування документів.

У практичній частині заняття бібліотекарі самостійно визначали індекси УДК на літературно-художні видання та літературу з психології.

Учасники навчання отримали "домашні завдання", серед яких - подальше самостійне вивчення методики індексування за УДК.

Наступне заняття «Школи каталогізатора» відбудеться 21 грудня 2017 року о 9.30 в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки.

Коментарі