Оголошення! Читання для зростання

Оголошення!
Увага! Конкурс!

   Для заохочення дітей до систематичного читання кращих творів української та зарубіжної літератури; підвищення престижу читання у дітей; формування іміджу читання як заняття сучасного, цікавого, корисного, як засобу самовдосконалення особистості задля досягнення життєвого успіху; посилення ролі книги та читання у навчально-виховному процесі оголошується конкурс!

   І етап – «Читання для зростання», учасники – учні 2-4 класів (жовтень 2017 р. – березень 2018 р.)
   Учасники конкурсу повинні виконати завдання: Написати відгук на прочитану книгу українського автора, у якому зосередити увагу на духовних та моральних цінностях, які відстоюють персонажі, на тому, як головний герой або герої протистоять злу, поганому та негативному. Відгук може бути написанні як у прозовій, так і у віршованій формі, від руки чи надрукований на принтері, та прикрашений власними малюнками учасника. Відгук повинен бути розміщений на одній стороні аркуша формату А3. На зворотному боці слід розмістити 1) коротку розповідь про себе, зокрема як читача, та 2) рейтинговий список, до якого включити 3-5 сучасних українських дитячих книг, які конкурсант вважає цікавими і рекомендує для прочитання своїм одноліткам (вказати автора та назву).

Критерії оцінювання конкурсних робіт 
Членами журі у кожному турі конкурсу братимуться до уваги: 
- уміння учасників яскраво та змістовно висловити свою думку, самостійність у виконанні творчих завдань;
- творче ставлення дитини до складання відгуку;
- відповідність художнього оформлення змісту відгуку;
- грамотність тексту,
- відповідно до віку учасника. До міського туру конкурсу виходять роботи учасників, що посіли у шкільному турі І – ІІІ місця (три роботи від кожної школи-учасниці).
Підсумки шкільного туру оформлюються протоколом засідання журі конкурсу, що складається в довільній формі. До протоколу додається повний список дітей-учасників та інформація про переможців: прізвище та ім’я, рік народження, клас, контактний телефон (батьків або бібліотекаря\вчителя).
Бажаємо успіху!

Коментарі