Слово до батьків: ЧОМУ ЧИТАТИ КНИГИ КОРИСНО?

Слово до батьків: ЧОМУ ЧИТАТИ КНИГИ КОРИСНО?

    Міністерство освіти і науки України, підтримуючи ініціативу Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (IASL) щорічно з 01 по 31 жовтня в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек проводить Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек (наказ Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 р. №931).
    У 2016 році третій Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек проходитиме під гаслом «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів».
    Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек має сприяти зростанню престижності читання як культурної цінності, використанню потужного виховного потенціалу української літератури, застосуванню сучасних підходів до прививання навичок читання.
    Шкільна бібліотека є консолідуючим центром навчального закладу, навколо якого об’єднуються діти, вчителі і батьки, зацікавлені в активізації дитячого читання й поліпшенні його якості.
    Шановні батьки, інвестиції, вкладені в дитинство, обов’язково повернуться суспільству сторицею.
Слово до батьків: ЧОМУ ЧИТАТИ КНИГИ КОРИСНО?
Шановні батьки, пропонуємо Вам дізнатися, чому читати корисно і чому читання радимо включити в свій щоденний графік справ.
Розвиває мислення
При читанні ми більше розмірковуємо, щоб зрозуміти ідею твору.
Знижує стрес
Ритміка мови має властивість заспокоювати психіку. Особливо допомагає в цьому читання фантастики перед сном.
Збільшує словниковий запас
Читаючи книги ви стикаєтеся зі словами, які зазвичай не використовуєте у повсякденній мові. Читання допомагає не тільки збільшити словниковий запас, але і підвищує грамотність
Захищає від хвороби Альцгеймера
За даними останніх досліджень, читання дійсно захищає від захворювання мозку. Коли ви читаєте, активність мозку збільшується.
Додає впевненості
Читання книг робить нас більш впевненими. А визнання ваших знань позитивно позначається на самооцінці.
Робить нас більш творчими
Креативні люди можуть генерувати відразу кілька ідей. Читаючи твір, ви можете взяти звідти масу ідей, які потім втілити у життя.
Покращує сон
Якщо ви систематично будете читати перед сном, то незабаром організм звикне до цього, і тоді читання стане сигналом відходу до сну.
Покращує мозкову активність
При читанні ми зазвичай уявляємо багато деталей: персонажів, їх одяг, навколишні предмети. Саме тому читання тренує пам'ять і логіку.
Чому корисно читати дітям?
Важливо навчитися читати великі і складні книги в ранньому віці. Тоді мозок звикне будувати довгі ланцюжки причинно-слідчих зв’язків. А всього Шість хвилин читання знижують рівень стресу на дві третини, що ефективніше музичної терапії або просто прогулянки.
    
    З метою відродження читання як духовної потреби дитини, а також популяризації української книги, шкільна бібліотека запрошує учнів, вчителів та батьківську громаду прийняти участь у 
благодійній акції
«Подаруй книгу з власним автографом».

Коментарі