БібліоКре@тив2015

   Неймовірний захват, море вражень, маса емоцій і неоціненний досвід! Все це Миколаїв!

Миколаїв - БібліоКре@тив2015 - Ярмарок бібліотечних інновацій.

   Бібліотекар Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №55 Херсонської міської ради отримала можливість приєднатися до феєрверку ідей цього року.
   Ярмарок працює вже шостий рік. І кожен рік не вичерпуються ідеї у бібліотекарів - людей творчих і палаючих своєю роботою.
   На офіційному відкритті ярмарку говорили про свої бібліотечні проблеми, проблеми освіти та про проблеми читання взагалі.
   Виступали професіонали свого діла:
Жайворонок Тетяна Анатоліївна – директор Миколаївської обласної
бібліотеки для дітей ім.В.О.Лягіна;
Димитров Михайло Федорович – начальник управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації;
Шамаріна Тетяна Василівна - заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Національної бібліотеки України для дітей;
Федотова Наталія Вікторівна – директор ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтва»;
Агаркова Вікторія Вікторівна – в.о. директора обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Гмирьова;
   Сказали своє слово і головні натхненники, ініціатори першого бібліо-ярмарку у 2010 році:
Бардашевська Анна Іванівна – директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки;
   і торішні господарі ярмарку:
Митрофанова Лариса Іванівна – директор Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім.Панаса Мирного;
   а також новачки, які приєднались до цього неймовірного дійства лише в цьому році:
Канська Тамара Веніамінівна – директор Ізмаїльської центральної бібліотеки Ізмаїльської МЦБС для дітей.
   Неймовірно цікавою видалась консультація «Читання дітей та підлітків у недійному середовищі»  науковця Гіч Галини Миколаївни – кандидата педагогічних наук, доцента, завідувача кафедрою мовно-літературної та художньої освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної освіти.
Звичайно ж виступали-звітували про реалізацію «куплених» ідей минулого року від Херсонської області, Полтавської та Миколаївської областей.
   Після смачного обіду – в дорогу.
 
 Дуже щиро, затишно і неймовірно по сімейному – хлібом з сіллю, зустрічала своїх колег Березанська районна бібліотека для дітей.
   Березанські бібліотекарі створили флеш-презентацію досвіду роботи своєї бібліотеки «Бібліотечний простір для розвитку інтелектуального та творчого потенціалу дитини: сучасні послуги для дітей». Звичайно вони теж презентували свою ідею «на продаж» Чемпіонат по читанню в голос «Читай як я! Читай краще мене!».
   Завершився цей дуже напружений день у с.Коблево виїзним засіданням де була представлена Пляжна бібліотека «Бібіліотека open-air».
   Другий день приніс дуже насичені та запеклі «торги».
   Всі учасники ярмарку представили багато неймовірних, нових, нетрадиційних та цікавих ідей. Навіть студенти долучились до цього дійства.
   Після обідньої перерви продовження ярмарку відбулося на базі Центральної міської бібліотеки для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка. Ця бібліотека теж презентувала свою ідею «на продаж» «Бібліотечного каворкінгу».

  Закінчився ярмарок. Вирувало багато емоцій але колосальний досвід забрав із собою кожен учасник для подальшого професійного зросту та реалізації у життя отриманих ідей.
   Величезне спасибі Миколаєву!фото з ярмарку

Коментарі