І знову Миколаїв!

27 квітня 2016 року відбулась Міжнародна, обласна науково-практична Інтернет-конференція «Від медіаграмотності до медіакультури: стратегії, проблеми, перспективи».

Метою конференції було поєднання зусиль науковців та практиків для розвитку медіаосвіти України та імплементації світового досвіду у вітчизняну освіту.

Програмою було передбачено практико-зорієнтовану сесію.


Від Херсона участь в конференції взяла делегація у складі: заступника директора з організації бібліотечного обслуговування Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки – Ольги Крижановської та бібліотекаря загальноосвітнього навчального закладу № 55 Херсонської міської ради – Тетяни Бубнової.
В рамках останнього напрямку, Крижановською О.В., був презентований спеціальний корпоративний фаховий проект «Основи медіаосвіти: бібліотечний модуль», учасниками якого є Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки, центральна дитяча бібліотека м. Херсон та шкільні бібліотеки міста.
Як приклад того, що саме є результатом проект «Основи медіаосвіти: бібліотечний модуль», був виступ Бубнової Т.В., яка представила власну авторську розробку, бібліотечний медіаурок  "Веб-агенція СБІ (Служба безпеки в Інтернеті)" для читачів-учнів 4 класу. Матеріали цього бібліотечного медіа уроку, як і інші медіауроки, можна знайти на блогі проекту «Бібліотечні медіа уроки».

Коментарі