Інформація про проведення заходів
до Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек
«Виховуємо громадянина – патріота України»
Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №55
Херсонської міської ради
2015-2016 н.р.


Слайд 1. В жовтні цього року в Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ с. №55 Херсонської міської ради в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Виховуємо громадянина – патріота України» було проведено багато заходів.

Слайд 2. Серед учнів 9-10 класів був проведен конкурс авторських патріотичних віршів «З Україною в серці». В конкурсі перемогла учениця 10 класу Лужинецька Анастасія зі своїм віршом «В моєму серці Україна…».



Слайд 3. (…Нехай цвіте за вікнами калина, І в синь небес здіймаються птахи. Живи і квітни, моя Україно, В омріяне майбутнє сміло йди.) Настя сама пише вірші та часто бере участь у різноманітних конкурсах.

Слайд 4. Тому виникла ідея створити сторінку на шкільному бібліотечному блозі с віршами Насті.

Слайд 5. З нагоди 25 річниці Революції на граніті була створена документальна фото-виставка в шкільній бібліотеці та в шкільному холі.

Слайд 6. В учнів 6-х та 8-х класів відбулась зустріч з херсонським письменником Валерієм Куликом. Всі ми добре знаємо самого Валерія Павловича. Він розповів не тільки про свою творчість, але й ознайомив учнів з творчістю свого брата Олександра Кулика. За заслуги перед Українським козацтвом Олександру Павловичу присвоєно козацьке військове звання – генерал-хорунжий. За вагомий внесок у справу розвитку, відродження та єдності Українського козацтва, ствердження національної ідеї, розбудови державності Олександра Павловича Кулика нагороджено орденом українського козацтва ІV ступеня «Віра». Помер він 2010 році. Валерій Павлович Кулик подарував бібліотеці свою книгу та книгу свого брата з автографами.

Слайд 7. Наша бібліотека продовжує співпрацю з нашими добрими сусідами. Бібліотека-філія №17 для дітей провела зустріч з учнями 8 класу «З любов’ю до Батьківщини». Зустріч відбулась у форматі триптиху: музика, кінематограф, живопис. Діти ознайомились з творчістю видатних українців: Святославом Вакарчуком, Богданом Ступкою, Юрієм Рибчинським, Леонідом Осикою, Вадимом Одайником.

Слайд 8. Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова знайомить учнів 10-11 класів з театральною енциклопедією «Зіркова плеяда». Учні брали участь у театралізованих постановках уривків відомих українських творів.

Слайд 9. 17 бібліотека провела в нашій школі день інформації. В 2-му класі «В самій краплині – все життя»,

Слайд 10. в 6-му класі «Водна мозаїка землі». Цей день був присвячений водним ресурсам та їх проблемам.

Слайд 11. В 9-му класі день інформації був присвячений 70-ій річниці ООН «Об’єднані нації – це наша велика надія на мирний та вільний світ»

Слайд 12. Звичайно наші читачі приймали участь в Іграх патріотів Херсонщини. Нажаль ми не пройшли в ІІ турі.

Слайд 13. Більш детально хочу зупинитись на Святі до Дня захисника України, яке відбулось у нас в школі «Твої герої, Україно».

До дня Захисника Вітчизни в нашій школі № 55 відбулося яскраве патріотичне свято! Були запрошені гості: члени громадського формування "Форпост 22", Мобільного загону прикордонної служби України в Херсонській області, члени Загону Оперативного реагування при Червоному Хресті "Влад", вихованці школи традиційного окінавського годзю-рю карате-до (керівник Артем Яковлев), які є нашими читачами, священника Храму Святої Трійці о. Михаїл та члени молодіжного крила "Форпост 22" "Джура".

Слайд 14. Учні школи присвятили бійцям Мобільної застави концерт, а першокласники прийняли першу в своєму житті присягу. Відбулася "Посвята в козачата". Вихованці школи карате-до показали присутнім свою майстерність в східних єдиноборствах,

Слайд 15. а учні старших класів під керівництвом військогового керівника Сервулі Олександра та волонтерів Загону "Влад" провели естафету з "наданням першої медичної допомоги в умовах бойових дій". Отець Михаїл благословив молодих козачат, учнів школи та побажав їм мужності та натхнення.

Слайд 16. Учні нашої школи – читачі нашої бібліотеки вже є членами молодіжного крила "Форпост 22" "Джура". Проведення патріотичних свят в школі № 55 стало чудовою традицією, а члени громадського формування "Форпост 22" ради бути гостями цих свят та допомагають в патріотичному вихованні молоді. Вони тісно співпрацюють з нами: допомагають в проведенні уроків Захисту Вітчизни та в проведенні уроку гідності в 10 класі.

Слайд 17. Про це свято було знято сюжет теле-радіо компанією «Скіфія» та показано в новинах. А також написано в місцевих газетах, соціальній мережі Фейсбук, та на нашому блозі.

Слайд 18. Всі ці події, а також життя нашої бібліотеки висвітлюється на блозі «Шкільна бібліотека 55», паралельно дублюючись на сторінці в Фейсбуці «Шкільна бібліотека Херсонської ЗОШ 55».

Коментарі